De artisanale stroopfabriek

Sinds de XVII-de eeuw produceren landbouwers uit het Land van Herve stroop op basis van peren en appels van hun eigen boomgaarden. Het was de beste manier om ook buiten het seizoen appels en peren te eten, maar ook om ze gedurende verschillende jaren te kunnen bewaren. U kunt de stroop hetzij op een stuk brood, hetzij samen met een stuk kaas proeven. De stroop kan eveneens in verschillende culinaire bereidingen zoals “bouletten” in jagersaus, karbonades, desserts, enz. verwerkt worden.

Sinds meer dan 12 generaties wordt de familietraditie van de bereiding van stroop ononderbroken doorgegeven. Joseph, Claudy en Antoine Nyssen hebben een echte passie voor hun vak en geven hun productiegeheimen onverminderd door.

De artisanale stroopfabriek is een typisch familiebedrijf dat niet alleen veel waarde hecht aan de menselijke kant van de arbeid maar tevens bijzonder hoge kwaliteitseisen stelt aan haar grondstoffen.

Het bedrijf streeft ernaar haar steeds talrijker wordend cliënteel op elk moment tevreden te stellen. Naast de fabricatie van stroop produceert de familie Nyssen tevens appelsap, verschillende soorten confituur en chocoladepasta zonder suiker.

Begeleid bezoek van de productie-eenheid, het ontdekken van de machines en uitleg over de fabricatiemethode, gevolgd door een degustatie van de stroop.

Duur: 1 u. Enkel na reservering.
De gids spreekt Frans, Nederlands, Engels en Duits.
2 €/persoon – Vastgesteld bedrag van 40 € minimum.

Iedere zaterdag om stipt 11 u vindt een gratis geleid bezoek plaats, enkel in het Frans. Reservering is niet nodig.